Studia stacjonarne
7 semestrów
7 semestrów
6 semestrów
Specjalności:
7 semestrów (4 semestry na uczelni, a 3 semestry to staże u pracodawców)
Misja Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu jest kształcenie na wysokim poziomie studentów, jako przyszłych kadr dla potrzeb biogospodarki i gospodarki żywnościowej oraz rozwijanie badan naukowych w obszarze przetwórstwa i zapewnienia jakości żywności, żywienia oraz biotechnologii ukierunkowanych na poprawę jakości życia społeczeństwa. W 2020 roku Wydział uzyskał najwyższą kategorie A+, jest rozpoznawalna w kraju i zagranica jednostka dydaktyczna i naukowo-badawcza. W Rankingu Szanghajskim food science and technology plasuje się na 187. miejscu. Szeroko rozwija współpracę z otoczeniem gospodarczym w regionie i kraju. Dynamicznie reaguje na zmieniające się uwarunkowania wewnętrzne, jak i zewnętrzne. Stale doskonali jakość we wszystkich obszarach swojej działalności.
7 semestrów
7 semestrów
6 semestrów
Specjalności:
7 semestrów (4 semestry na uczelni, a 3 semestry to staże u pracodawców)
3 semestry
Specjalności:
3 semestry
Specjalności:
3 semestry
Specjalności:
4 semestry
Specjalności:
Wydział Biotechnologii i Nauk o Zywności
ul. Chełmońskiego 37, 51-630 Wrocław
fax. 071 320 7744
email: dziekanat.wnoz@upwr.edu.pl
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
ul. C. K. Norwida 25
50-375 Wrocław
www.upwr.edu.pl