Wydział biotechnologii i nauk o żywności

O wydziale

Misja Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu jest kształcenie na wysokim poziomie studentów, jako przyszłych kadr dla potrzeb biogospodarki i gospodarki żywnościowej oraz rozwijanie badan naukowych w obszarze przetwórstwa i zapewnienia jakości żywności, żywienia oraz biotechnologii ukierunkowanych na poprawę jakości życia społeczeństwa. W 2020 roku Wydział uzyskał najwyższą kategorie A+, jest rozpoznawalna w kraju i zagranica jednostka dydaktyczna i naukowo-badawcza. W Rankingu Szanghajskim food science and technology plasuje się na 187. miejscu. Szeroko rozwija współpracę z otoczeniem gospodarczym w regionie i kraju. Dynamicznie reaguje na zmieniające się uwarunkowania wewnętrzne, jak i zewnętrzne. Stale doskonali jakość we wszystkich obszarach swojej działalności.

Kierunki

Studia stacjonarne

Biotechnologia (inż.)

7 semestrów

 

Żywienie człowieka i dietetyka (lic.)

6 semestrów

Specjalności:

Technologia i organizacja gastronomii (inż.)

7 semestrów (4 semestry na uczelni, a 3 semestry to staże u pracodawców)

Studia stacjonarne

Biotechnologia (mgr inż.)

3 semestry

Specjalności:

  • Biotechnologia żywności
Technologia Żywności i Żywienia Człowieka (mgr inż.)

3 semestry

Specjalności:

  • Technologia żywności
Żywienie człowieka i dietetyka (mgr)

4 semestry

Specjalności:

Rekrutacja

Kontakt

Szczegółowy Kontakt

Wydział Biotechnologii i Nauk o Zywności

ul. Chełmońskiego 37, 51-630 Wrocław
fax. 071 320 7744
email: dziekanat.wnoz@upwr.edu.pl

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
ul. C. K. Norwida 25
50-375 Wrocław
www.upwr.edu.pl